5. – 8. srpanj 2021.

OPĆENITO O FESTIVALU

Hrvatska vam želi dobrodošlicu sa svojim prekrasnih plavim nebom i širokim osmjehom!

Zagreb, grad sa starom povijesnom jezgrom, središte je događanja 3. po redu Croatia International Choir Festivala. Nastupi, radionice i aktivnosti odvijat će se na različitim lokacijama u gradu tijekom 4 dana trajanja festivala. Zborovi će imati priliku individualno i grupno nastupati, a vrhunac festivalskih događanja je svečani Gala koncert u dvorani „Blagoje Bersa“ Muzičke akademije u Zagrebu.

Festival također daje priliku sudionicima da nastupaju diljem Hrvatske prije i poslije navedenih datuma trajanja festivalskih događanja. Sve grupe pozivamo da nam se jave i raspitaju o mogućnostima produljenja festivalskog iskustva i maksimalnog iskorištavanja svog posjeta Hrvatskoj. Želimo svima osigurati iskustvo za pamćenje!

Pratite nas na Facebook

ISKUSTVO FESTIVALA

Svi zborovi izvodit će svoj repertoar u različitim prostorima, poput dvorane „Blagoje Bersa“ na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji ili jednoj od brojnih zagrebačih crkava​ ili jednoj od brojnih zagrebačkih crkava. Pjevači će također imati priliku sudjelovati na brojnim radionicama pod vodstvom vodećih stručnjaka za zborsko pjevanje u Hrvatskoj. Kao kod većine festivala, kulturna razmjena čini bitnu odrednicu, te će zborovi za vrijeme festivala imati priliku družiti se s drugim sudionicima u vidu društvene i glazbene interakcije, a koja će kulminirati grupnom izvedbom jedne do dvije skladbe na pozornici „Blagoje Bersa“ tijekom svečanog gala koncerta. Naravno, sudionici će imati i slobodno vrijeme kako bi istražili ponudu Zagreba.

PRIMJER RASPOREDA
2021

5. srpanj

 • Zborovi dolaze u Zagreb tijekom popodneva
 • Večernja ceremonija otvaranja festivala i domjenak dobrodošlice

 

6. srpanj​

 • Jutro: grupna proba svih zborova za zajedničku izvedbu na Gala koncertu
 • Popodne: Razgledavanje/radionice s gostima predavačima
 • Večer: Samostalni/grupni koncerti u različitim crkvama Zagreba i okolice​

 

7. srpanj

 • Jutro: Generalna proba skupne izvedbe u dvorani „Blagoje Bersa“ Muzičke akademije u Zagrebu
 • Popodne: Pojedinačne probe zborova i slobodno vrijeme za razgledavanje i shopping
 • Večer: Svečani Gala koncert, dvorana „Blagoje Bersa“ Muzičke akademije u Zagrebu

 

8. srpanj

 • Jutro: Pozdravni doručak i dodjela potvrda o sudjelovanju

PRODUŽITE SVOJE FESTIVALSKO ISKUSTVO

Croatia International Choir Festival je izuzetno ponosan na svoju suradnju s različitim regijama i lokacijama diljem Hrvatske zahvaljujući kojoj sudionicima nudi priliku za nastupanje i razgledavanje prije i nakon središnjih festivalskih događanja. Želimo složiti kombinaciju koja odgovara upravo vašem zboru.

Previous
Next

ISTRA

Istra, nekadašnja Histria, najveći je poluotok u Jadranskom moru. Poluotok je smješten na vrhu Jadrana između Trsta i Kvarnerskog zaljeva. Dijele je tri zemlje: Hrvatska, Slovenija i Italija.

Stjenovita obala, sa selima na vrhovima brežuljaka nudi pregršt prekrasnih rustikalnih lokacija za razgledavanje, popularnih među posjetiteljima avanturističkog duha.

Previous
Next

NP PLITVIČKA JEZERA

NP Plitvička jezera smatra se jednim od najljepših nacionalnih parkova u svijetu u sklopu kojeg možete vidjeti hrastovu šumu, livade, stijene i jezera. Posjet parku jedan je od vrhunaca festivalskog programa koji posjetiteljima omogućuje da dožive i prirodne ljepote ove čarobne zemlje. Mreža jezera koju spajaju zadivljujući slapovi pružit će svakom posjetitelju sjećanja za cijeli život.

Previous
Next

DALMATINSKA OBALA

Kao jedna od četiri povijesne regije Hrvatske, Dalmacija se ponosi jednom od najrazvedenijih obala Europe, dok se iznad nje tamni i snažni zid planinskih lanaca otvara prema bogatom obalnom pojasu ukrašenom maslinicima i divnim plažama. Iako široka u svom opsegu i broju surovih čuda divljine, Dalmacija je također dom malih i iznenađujuće toplih sela, koja su tek nekoliko minuta udaljena od same obale i u kojima će se održati neki od otvorenih nastupa tijekom festivala. Naš posjet Dalmaciji istaknuti je dio festivala koji naglašava našu želju da predstavimo cjelovito iskustvo Hrvatske svim sudionicima festivala.   

TROŠKOVI

CIJENA ZA SUDJELOVANJE NA CICF-u

390 Eura po osobi

Troškovi iznose:

 • smještaj na bazi 4* u dvokrevetnim sobama (jednokrevetne dostupne na zahtjev)
 • polupansion (doručak i večera), ručak je prepušten organizaciji zborova
 • sudjelovanje u festivalskim aktivnostima, radionicama, probama i nastupima
 • svečani Gala koncert u dvorani „Blagoje Bersa“ Muzičke akademije u Zagrebu
 • zajednička izvedba s gostujućim dirigentom
 • individualni koncerti zborova u zagrebačkim crkvama
 • ceremonije otvorenja i domjenak dobrodošlice
 • radionice s gostujućim stručnjacima
 • suvenir program
 • službena festivalska majica i akreditacija
 • priznanje za sudjelovanje 

KONTAKT

ORGANIZATORI

D.Z. Mozartine
10000 Zagreb, Croatia
Gundulićeva 37, third floor
Mob: +385976782673
Email: info@mozartine.hr

Culture Path
305 – 4625 Varsity Dr. NW Suite #346
Calgary Alberta, Canada, T3A 0Z9
Tel: +1 (519) 474-2600
Email: office@culturepath.ca

Više o timu

Mozartine su organizacija koja djeluje od 1999. godine na području grada Zagreba. Sastoji se od deset zborova: sedam dječjih zborova, zbora dječaka, Djevojačkog zbora, te Musical zbora. Studio je osnovala Sonja Rem i trenutno broji više od 200 članica iz cijele Hrvatske.

Culture Path Ltd. je vodeći pokrovitelj i podupiratelj umjetničkih, edukativnih i zabavnih projekata s preko 40 godina iskustva u organizaciji koncerata i turneja, te produkciji raznoraznih događanja profesionalnog, polu-profesionalnog i amaterskog tipa.